Salland

Doe je mee?

Voor dit mooie avontuur zoeken we gelijkgestemden. Om mee te denken, mee te doen en om vanuit je eigen werkveld bij te dragen aan een meer betekenisvolle leefomgeving. Doe je mee? Je kunt contact met ons opnemen via salland@betekeniseconomie.nl

De Betekeniseconomie Salland is een jong initiatief, met de ambitie zich te ontwikkelen tot een regionaal netwerk van betekenisvolle ondernemers.

Betekenisvol ondernemen is een vorm van ondernemen waar de wereld beter van wordt. In tegenstelling tot winstmaximalisatie, waar het huidige economische systeem op gericht is, richt de betekenisvolle ondernemer zich op betekenismaximalisatie. Hij of zij ziet een maatschappelijk probleem en wil dat oplossen. Dat is de voornaamste drijfveer. In de Betekeniseconomie gaat het dus om maatschappelijk van betekenis zijn. Hoe doe je dat? Daar willen we met de Betekeniseconomie Salland antwoord op geven.

Wij gaan op zoek naar die betekenis. Door klein te beginnen, vanuit onze dagelijkse praktijk in de regio. Zoeken naar zinvollere keuzen met meer aandacht voor de mens, die betekenis toevoegt door zijn werk en die daarvoor een redelijke vergoeding krijgt. Meer aandacht voor eerlijk geproduceerd voedsel, zonder verspilling en uitbuiting van onze leefomgeving. Meer aandacht voor goederen, gemaakt van duurzame materialen, zodat onze nalatenschap niet belastend is voor onze kinderen.

Betekenis Bijeenkomst 22 maart in Deventer

 

         De eerste bijeenkomst van Betekeniseconomie Salland is op vrijdag 22 maart vanaf 16 uur.
Zet dit vast in je agenda en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan op salland@betekeniseconomie.nl

Wie we zijn

Mieke Akkermans, directeur KonnecteD

Kees Cozijnsen, Cycloon Post & Fietskoeriers

René Huls, gemeente Deventer