Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/amazesc52/domains/betekeniseconomie.nl/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
28 januari - Financiering van impact-initiatieven - Betekeniseconomie

 Je hebt een goed idee en wil jouw sociale/ duurzame initiatief gaan opzetten. Maar hoe pak je dat nou aan? Welke rechtsvorm gebruik je en hoe kom je aan geld? Crowdfunding, een lening, subsidie of donaties?

Op 28 januari organiseert de Betekeniseconomie Groningen weer een bijeenkomst. Dit keer met als thema: financiering. Want hoe zorg je nou voor dat je jouw initiatief zo opzet dat het ook in de toekomst kan blijven bestaan? Op deze avond laten we ervaringsdeskundigen Wilbert van de Kamp en Jan Hut aan het woord om te vertellen over hun ervaringen:

Wilbert van de Kamp – Omapost
Van een bedrijf tot project, van een talkshow tot campagne. Wilbert heeft ervaring met een breed palet aan dingen die hij doet en de bijbehorende financieringsvormen. Zo zette hij meerdere keren crowdfunding in en bouwde hij zijn eigen bedrijf Omapost op door gebruik te maken van een stichting en een B.V. als rechtsvorm.

Jan Hut – Stichting Visvliet Vitaal
De stichting heeft een leegstaande kruidenierswinkel gekocht om om te vormen tot een ontmoetingsplek in het dorp. Hiervoor hebben ze zowel crowdfunding, Fonds Nieuwe Doen gebruikt en subsidie ingezet. Voor de herfinanciering hebben ze ook een pitch gedaan bij de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) en deze gewonnen.

Heb jij een plan maar weet je niet hoe je de financiering moet aanpakken of heb je een initiatief en ben je op zoek naar een andere financieringsvorm? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou!

Indeling voor de avond
19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening & Jan Hut
20.00 uur Pauze
20.15 uur Wilbert van de Kamp
20.45 uur Vragenronde
21.00 uur Napraat
21.30 uur Afronding

Deelnemen
Aanmelden kan via: groningen@betekeniseconomie.nl onder vermelding van je naam en 06-nummer, je ontvangt dan een berichtje met een betalingsverzoek. De bijdrage voor deze bijeenkomst is €10 per deelnemer inclusief koffie en thee.

Locatie
We zijn op deze avond te gast bij InspirID van Irmgard Dechesne. InspirID is een creatieve brainstormplek, een inspirerende vergaderzaal, een enthousiasmerende workshopruimte en energieke trainingslocatie. Kleurrijk, fleurig, flexibel en dichtbij het Centrum van Groningen, UMCG en Parkeergarage Boterdiep. Naast hergebruik van meubelen, zuinig energiebeleid en groene energiebronnen, schenken ze bij voorkeur ‘fair trade’ koffie en thee. Bij InspirID ervaar je rust, ruimte en een huiselijke sfeer, omdat ze hebben gekozen voor een kleurrijke indeling met niet alledaagse kunst en meubilair.

InspirID 
Petrus Driessenstraat 44/46
9714 CC Groningen
www.inspirid.nl