Afgelopen week waren wij aanwezig bij een bijeenkomst van de Gemeente Groningen. De bijeenkomst is georganiseerd om het ‘ecosysteem’ van initiatieven in kaart te brengen, op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemerschap. Er zijn verschillende initiatieven, maar waarin verschillen ze eigenlijk? 

Ecosysteem iniatieven

Op uitnodiging waren er een aantal initiatieven aanwezig, zoals Nieuwe Bazen, het Koplopersproject, Founded in Groningen, Windkracht 5, Noordelingen, Duurzom, De Ondernemerschallenge Venture Lab North (RUG). We hebben elkaar bijgepraat over wie we zijn, wat we doen en voor wie we er zijn en wat we concreet aanbieden. Zo weet de gemeente Groningen precies wat er qua aanbod is. Daarnaast ook interessant voor ons om te ontdekken waar de kansen liggen om samen te werken en/of naar elkaar door te verwijzen. Het ‘ecosysteem’ aan initiatieven wordt momenteel uitgewerkt door een tekenaar, zodat straks in één oogopslag helder is waar jij als ondernemer terecht kan.

Sociaal en Duurzaam ondernemen

Ben je ook bezig met een initiatief op gebied van sociaal en/of duurzaam ondernemerschap? Zet jij je bijvoorbeeld in op gebied van arbeidsmarkt (banen, participatie), sociale cohesie, bestrijding armoede of onrecht? Of ben je bezig met thema’s als circulariteit, energiebesparing, verspilling, energietransitie, recycling? Én heb jij ook als doelgroep(segment) sociale ondernemers en bedrijven die zich bezig houden met MVO+? Trek dan even aan de bel, mogelijk sluit jouw initiatief aan en kom je ook op de kaart. Richt jij je niet op ondernemers, dan is het voor jou interessant om binnenkort het ecosysteem aan initiatieven te bekijken. We delen hem op onze sociale media zodra hij klaar is.

Uitnodiging: ondernemen met betekenis

Op 3 juli is het openbare vervolg waar je als ondernemers meer kunt leren. Is jouw onderneming bezig met sociaal of duurzaam ondernemen, of wil je daar meer over leren? Kom dan naar het MKB event “Ondernemen met Betekenis”! Met een inspirerende lezing van Arjen Boekhold over Tony’s Chocolonely en Game Changer Unltd. én pitches van een aantal projecten/initiatieven waar je als MKB ondernemer terecht kunt. Toegang is gratis maar wel beperkt: er is plek voor maximaal 100 mensen. Dus meld je op tijd aan. Meer info en aanmelden kan via onderstaande button.

Ja, ik wil me graag aanmelden!