Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/amazesc52/domains/betekeniseconomie.nl/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Drenthe - Betekeniseconomie

Drenthe

Waarom de betekeniseconomie

Wij geloven dat we een economie nodig hebben die onze samenleving leefbaar houdt en positief ontwikkelt. Dit noemen we de betekeniseconomie. Wij zien graag dat de betekeniseconomie in Drenthe het nieuwe normaal wordt. In de betekeniseconomie gaat het er in essentie om dat je met jouw handelen (1) de aarde geen schade toebrengt (2) de opbrengsten eerlijk verdeelt (3) het maatschappelijke belang voor het individu gaat.

Er zijn in de provincie tal van coöperaties, bedrijven, burgerinitiatieven, verenigingen en stichtingen die handelen volgens de uitgangspunten van de betekeniseconomie, of hier de transitie naar maken. Deze partijen willen we met elkaar verbinden zodat ze samen kunnen werken, zich (sneller) kunnen ontwikkelen én hun impact kunnen vergroten. Met onze stichting willen we iedereen laten zien dat de overgang naar de betekeniseconomie mogelijk is en uitnodigen om hieraan mee te werken.

 

 

 

Videoportretten

Filmmakers Natalie en William, van Heart Workx Productions, maken voor Betekeniseconomie in Drenthe videoportretten van betekenisvolle ondernemers.

Ze waren te gast bij Wim Heusinkveld van De Maanhoeve, een bezinningsoord voor het beoefenen van mindfulness, meditatie en stilte. Hier vind je het prachtige portret dat ze maakten.

Ook waren Natalie en William te gast bij eco-designer Linda Dijkstra van Bee-Dressed. Bekijk hier haar videoportret.

En ook hun meest recente werk is nu te bekijken! Hiervoor spraken ze met Roelof Heling van De Zeijerwiek, over hoe hij samen met dorpsgenoten dit stukje natuur weer nieuw leven in heeft geblazen. En over hoe dit niet alleen goed is voor de natuur, maar ook voor de vrijwilligers, het dorp, de jeugd en de toekomst. Een prachtig voorbeeld van een burgerinitiatief, dat al tientallen jaren actief is. Bekijk hier het videoportret.

Wat we je bieden

Betekeniseconomie Drenthe streeft naar een meer betekenisvolle economie voor de Provincie Drenthe en haar inwoners. Wij fungeren als een vertrouwde derde partij op het gebied van organisatieadvies, beleidsadvies, maatschappelijke projecten en het organiseren van evenementen.

Advies over betekenisvol ondernemen
We hebben de nodige ervaring met betekenisvol ondernemen in huis. Die zetten we graag in om andere betekenisvolle ondernemers verder te helpen. Zet je je eerste stappen op dit gebied? Of ben je al een tijdje bezig en ben je toe aan een volgende stap? Schakel dan onze hulp in. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met je ondernemingsplan, strategie en verdienmodel. Daarnaast bieden we hulp bij het vinden van een gezondere mindset.

Trusted third party
De (semi-)overheid adviseren we over het vormen en uitvoeren van betekenisvol beleid. Wij hebben het netwerk, de kennis, de praktijkervaring en het DNA om overheden te adviseren over en te helpen bij betekenisvol ondernemen, evenementen organiseren, beleid en communicatie. We kijken of plannen binnen de betekenisvolle economie passen en geven advies over het in de praktijk brengen hiervan.

Inspirerende bijeenkomsten
We organiseren enkele keren per jaar ‘Betekenisvol Ontmoeten’, een netwerkmiddag waarop we met elkaar in gesprek gaan en enkele inspirerende mensen hun verhaal vertellen. Daarnaast organiseren we thema-bijeenkomsten, over bijvoorbeeld de Purpose Case en Subsidies en fondsen. Hou onze projecten en onze social media-kanalen in de gaten!

Ondersteuning bij de organisatie van betekenisvolle events
Wij hebben de nodige kennis en ervaring in huis wat betreft het organiseren van events én over de betekeniseconomie. Dus wil jij een betekenisvolle bijeenkomst organiseren? Of wil je weten hoe je jouw evenement betekenisvoller kunt maken? En kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Key-notes, Lezingen en Proaties
We zijn in te huren voor het geven van lezingen of (korte) praatjes over de betekeniseconomie. Wil je je bedrijf, vereniging, netwerk etc. kennis laten maken met de betekeniseconomie, schakel ons dan in voor het geven van een inspirerende en verhelderende lezing.

Purpose Case Sessie
De Purpose Case is een betekenisvol alternatief voor het Business Model Canvas. Het biedt een alternatief denkmodel, naast alle financieel gedreven modellen, en geeft inzicht in de werkelijke intenties, bijdragen, ambities, waardecreatie, waardering en uiteindelijk de werkelijke impact op onze wereld. Wil je met jouw team of voor jouw onderneming de Purpose Case invullen en vind je het fijn dat hierbij iemand meekijkt en -denkt, schakel ons dan in.

   Laatste project

Betekenisvol Ontmoeten op 24 mei - Op vrijdag 24 mei gaan we Betekenisvol Ontmoeten in Emmen. We gaan inspirerende verhalen delen en goede gesprekken voeren. We zijn te gast bij Toolbox, in het Rensenpark in Emmen. Toolbox is een flexwerkplek voor makers en biedt dagbesteding, reïntegratie en begeleiding aan. Hun missie: "Wij faciliteren gereedschappen, kennis en een netwerk zodat iedereen een kans… Lees meer

Wie we zijn

Kees Klomp Betekeniseconomie-inspirator

Eva Hamming  Compassievolle regelnicht

Henk Lukken Maakt werk van techniek

Linda Meijer Organiseert duurzaamheid

Adriaan Pals Voorloper in mogelijkheden