Op 11 juni organiseren we een bijeenkomst Betekenisvol out of the box denken. Tijdens deze avond geven we een inleiding op de Betekeniseconomie, Peter Barsingerhorn komt een presentatie verzorgen over het betekenisvolle model de UNO-box én gaan we met elkaar aan de slag met een praktijkcasus.

Programma
Vorige bijeenkomst hebben we gemerkt dat er veel verschil zit in hoeverre de deelnemers al dan niet bekend zijn met het begrip Betekeniseconomie. Daarom hebben we voor deze bijeenkomst gekozen om een Introductie op de betekeniseconomie te geven voor diegene die hier meer over willen weten. Is dat voor jou het geval? Dan kom je rond 18.45 uur, zodat je om 19.00 uur de presentatie bij kan wonen. Zo nee, dan heb je de mogelijkheid om om 19.30 uur aan te sluiten zodat we om 19.45 uur verder kunnen met het vervolgprogramma.

18.45 Inloop
19.00 Start Introductie Betekeniseconomie
19.30 Pauze + Inloop
19.45 Presentatie UNO-box
20.20 Pauze
20.30 Praktijkcasus
21.15 Borrel

Locatie Den Andel
We zijn deze avond te gast bij Stichting De Holm in Den Andel, een broedplaats voor Leren, Werken en Zorg. Sinds november vorig jaar is de voormalige school in eigendom van de stichting.Tijdens het bezoek zal er ook even kort wat vertelt worden over de metamorfose van school naar bronplan én over de expedities de ze vanuit de stichting ondernemen.

De Streekweg 41
9956 PN Den Andel

UNO-box: het bedrijfsplan voor de nieuwe economie
Peter Barsingerhorn komt een presentatie verzorgen over de UNO-box. Met de Uno-box komt de binnenwereld (jouw purpose) en de buitenwereld (zakelijke kant van van het verhaal) op een natuurlijke manier bij elkaar. In een split-second besef je dat het eigenlijk vrij simpel is om deze twee werelden met elkaar in balans te brengen, concreet en zichtbaar. Nieuwsgierig en wil je hier meer over weten? Neem alvast een kijkje op de website.

Stuur je praktijkcasus in
Tijdens de vorige bijeenkomst is het idee geopperd om praktijkcasussen voor te leggen van betekenisvolle initiatieven. Dat gaan we deze bijeenkomst doen. Ben jij bezig met een betekenisvol initiatief en loop je ergens tegenaan? Dan krijg je de gelegenheid om dit aan de groep deelnemers voor te leggen. Op deze avond gaan we 1 casus uitwerken. Wanneer er meerdere inzendingen zijn, zal er één uitgekozen worden om aan de groep voor te leggen. De groep wordt opgesplitst in kleine groepjes om zo samen te bespreken hoe we het initiatief verder kunnen helpen. Heb jij een mooie casus waar je wel wat input voor kan gebruiken? Stuur hem in via groningen@betekeniseconomie.nl.

Discussieer vast mee op LinkedIn
In onze LinkedIn-groep hebben we een topic aangemaakt. Je bent welkom om ook lid te worden van onze groep om mee te discussiëren en je te laten inspireren. De volgende vraag is daar uitgezet: “Welke modellen kunnen in een organisatie bijdragen aan een betekenisvolle economie?”. Je vindt het topic hier.

Aanmelden
Fijn als je even wil laten weten dat je van plan bent om te komen. Meld je aan door te mailen naar groningen@betekeniseconomie.nl o.v.v. Aanmelding 11 juni. Wil je ook graag onze uitnodigingen per mail ontvangen? Meld je dan direct aan voor de nieuwsbrief. Dat kun je hier doen.

Kosten bijeenkomst: je eigen consumpties.