Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/amazesc52/domains/betekeniseconomie.nl/private_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5892
Betekenisvol ondernemen in Haren - Betekeniseconomie

Afgelopen maand waren we met Betekeniseconomie Groningen aanwezig bij de bijeenkomst van Ondernemend Haren om meer te vertellen over de betekeniseconomie.

Desirée vertelde meer over haar eigen inzichten op het gebied van ondernemen en hoe zij de diensten in haar onderneming heeft aangepast. Hierbij waren bijeenkomsten over betekenisvol ondernemen een inspirerende factor waarbij het gevoel van herkenning door in contact te komen met mensen met dezelfde mindset erg fijn was. Hierbij spelen eigen overwegingen op het gebied van duurzaamheid ook een belangrijke rol. Middels de oefening ‘over de streep’ zijn we met de groep ondernemers aan de slag gegaan. Wat zijn op zowel persoonlijk vlak als in je bedrijf belangrijke factoren. Hoe richt je je eigen leven in en hoe opereer je binnen je bedrijf, waar zijn verbeterpunten mogelijk. Door het gesprek aan te gaan met de deelnemers ontstond er een open dialoog waardoor men van elkaar kon leren.

Daarnaast heeft Marriël een inleiding gegeven over de betekeniseconomie. Wat houdt het in, welke bedrijven en organisaties zijn opgebouwd volgens de grondbeginselen van de betekeniseconomie en hoe kun je er binnen je eigen onderneming invulling aan geven. Hierna was het tijd om in kleine groepen een aantal vragen te beantwoorden over hoe betekenisvol de ondernemers nu al handelen, waar ze hun positieve impact mee zouden kunnen vergroten en waar ze morgen al mee zouden kunnen beginnen. Uit deze oefening kwamen ook weer vragen naar voren, kan een commercieel bedrijf in essentie wel betekenisvol zijn en hoe verhoudt zich dat dan tot andere initiatieven en merken? Dit bracht weer interessante gesprekken op gang.

Kortom, het was een goede avond waarin de betekeniseconomie concreet is gemaakt voor de lokale ondernemers in Haren. Mocht je zelf een bijeenkomst hebben waarbij je aandacht zou willen besteden aan de betekeniseconomie, laat het ons dan weten. We denken graag met je mee over de invulling hiervan!

Betekenisvol ondernemen groningen